Angenietea's
In januari 2004 startte ik officieel met AngenieTea's. Voor die tijd verzorgde ik High Tea's met vriendinnen die enige jaren in Frankrijk en Engeland woonden en zeer van bakken en van koken houden. Een leuke hobby werd een inspirerend beroep.
Sindsdien heb ik diverse cursussen taart decoreren, patisserie en Duitse bakkunst gevolgd. In 2008 verlengde ik zelfs mijn vakantie bij een vriendin in Amerika om een grote Amerikaanse taartenshow te bezoeken waar ik aan diverse workshops mee deed. In november 2011 bracht ik een 2-daags bezoek aan het ‘Cake International’ in Birmingham.
In 2012 volgde ik een verdiepingscursus patisserie aan het ROC te Amersfoort. Het blijft bijzonder om in de wereld van het bakken ondergedompeld te zijn.
Om toch feeling te houden op het gebied van taartdecoratie een tweetal intensieve workshops van Lindy Smith en Peggy Porschen in 2016. En nog recent terug een workshop tartelette's maken aan de Bakery Institute in Zaandam.
Bij AngenieTea's is alles vanuit de eigen bedrijfskeuken 'home baked' en 'home made' . Dat geeft geheel eigen smaak; Ook omdat ik zo veel als mogelijk natuur, streek en biologische producten gebruik als ingrediënten. Ambachtelijk bakken proeft bijzonder én lekker. Zo zal elke taart er anders uitzien: met aandacht en inspiratie gemaakt.
In 2019 werd ik gevraagd door de Volksuniversiteit voor een cursus bakken. Dat werd een cursus bakken met groenten. Een leuke uitdaging die bij de deelnemers verrassend uitpakte!
2020 kwam er een ommekeer, privé zowel zakelijk. Na jarenlange samenwerking met Hortus Overzee (‘Oranjerie de Groene Parel’) is er een einde gekomen om op deze prachtige groene plek de High Tea's te verzorgen. Met veel liefde en genoegen was dit mijn plek. Totdat ik de kans kreeg om een theesalon te starten in het Paviljoen van Toen in samenzijn met Club Afgestoft die het oude van Den Helder in beeld brengt. Een leuke combi!
Ik kijk uit naar deze samenwerking en naar de nieuwe bezoekers.
‘Lekker gemaakt?’ Vraag gerust verder naar de mogelijkheden.
Angenieta Amoureus
Sindsdien heb ik diverse cursussen taart decoreren, patisserie en Duitse bakkunst gevolgd. In 2008 verlengde ik zelfs mijn vakantie bij een vriendin in Amerika om een grote Amerikaanse taartenshow te bezoeken waar ik aan diverse workshops mee deed. In november 2011 bracht ik een 2-daags bezoek aan het ‘Cake International’ in Birmingham.
In 2012 volgde ik een verdiepingscursus patisserie aan het ROC te Amersfoort. Het blijft bijzonder om in de wereld van het bakken ondergedompeld te zijn.
Om toch feeling te houden op het gebied van taartdecoratie een tweetal intensieve workshops van Lindy Smith en Peggy Porschen in 2016. En nog recent terug een workshop tartelette's maken aan de Bakery Institute in Zaandam.
Bij AngenieTea's is alles vanuit de eigen bedrijfskeuken 'home baked' en 'home made' . Dat geeft geheel eigen smaak; Ook omdat ik zo veel als mogelijk natuur, streek en biologische producten gebruik als ingrediënten. Ambachtelijk bakken proeft bijzonder én lekker. Zo zal elke taart er anders uitzien: met aandacht en inspiratie gemaakt.
In 2019 werd ik gevraagd door de Volksuniversiteit voor een cursus bakken. Dat werd een cursus bakken met groenten. Een leuke uitdaging die bij de deelnemers verrassend uitpakte!
2020 kwam er een ommekeer, privé zowel zakelijk. Na jarenlange samenwerking met Hortus Overzee (‘Oranjerie de Groene Parel’) is er een einde gekomen om op deze prachtige groene plek de High Tea's te verzorgen. Met veel liefde en genoegen was dit mijn plek. Totdat ik de kans kreeg om een theesalon te starten in het Paviljoen van Toen in samenzijn met Club Afgestoft die het oude van Den Helder in beeld brengt. Een leuke combi!
Ik kijk uit naar deze samenwerking en naar de nieuwe bezoekers.
‘Lekker gemaakt?’ Vraag gerust verder naar de mogelijkheden.
Angenieta Amoureus